Zelené úřadování – díl IV. Zeleň

11.09.2018 17:26

Život pod horami neznamená automaticky krásné a zdravé prostředí. Péče o veřejnou zeleň, její údržbu a rozvoj byla a bude jednou z našich priorit, ať už formou přímých investic nebo prostřednictvím projektů s přidanou hodnotou. Do budoucna bychom rádi realizovali především revitalizaci zeleně na obecním hřbitově, v centru Janovic před obchodem, v Sadu Petra Bezruče a u bývalé ZŠ na Bystrém. V přípravě je také projekt Alej pro radost, na který jsme od Škoda Auto získali 57tis. Kč. Cestu Od Toflů směrem k Muroňům bude už na podzim lemovat 30 ovocných stromků.

Stromy dětem - to byl první z projektů zaměřených na výsadbu zeleně se zapojením veřejnosti. Rodiče dětí narozených v roce 2016 osadili pod školou lípy.

Když jsme dokončili výstavbu nových herních prvků na dětském hřiště, děti přišly na úřad s pochvalou, ale i s prosbou, aby na hřišti přibyla zeleň. Rádi jsme jim vyhověli.

Projekt stromy dětem sklidil hodně ohlasů a rodiče se na nás obraceli s žádostí o stromy i pro starší děti. Na projekt Stromy všem dětem jsme od Nadace ČEZ získali 150tis. Kč. Na spojnici mezi Janovice a Bystrým jsme vysázeli přes čtyřicet stromů a další bychom chtěli každý rok přidávat.

Určitě jste si všimli, že lipová alej kolem potoka v Janovicích je silně napadená jmelím. Rádi bychom připravili komunitní projekt, který by stromy pomohl zachránit pomohl zachránit.

 

Zpět

Kontakt

"Za OŽIVENÍ JANOVIC - sdružení nezávislých kandidátů"
Volební zmocněnkyně: Mgr. Jana Zrzavá

+420 603 327 973

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode