ZELENÉ ÚŘADOVÁNÍ – díl II. Ovzduší

24.08.2018 18:52

Ekologická obec není jen o úsporách v obecních budovách, ale i v dalších provozních činnostech a podpoře ekologického chování jednotlivců. Trend ochrany životního prostředí chceme zachovat i budoucnu. 

MLHA A KOTLÍKOVÉ DOTACE

Cestu „Od ekoškoly k ekoobci“ jsme započali už v roce 2015 malým komunitním projektem MLHA právě ve spolupráci se ZŠ a MŠ Janovice, který byl financován z grantového programu Open Society Praha a Nadačního fondu Hyundai. Byl to dobrý začátek a otevření tématu neekologického chování domácností spojené s lokálními topeništi. Proto jsme podpořili svými hlasy v zastupitelstvu spoluúčast obce na projektu Kotlíkových dotací Moravskoslezského kraje, se kterým spolupracujeme již třetím rokem. O kombinovanou krajskou a obecní dotaci se za tu dobu přihlásilo téměř 50 domácností. 

Škodovka s CNG pohonem

Ekologickým projektem uplynulého období je i pořízení nového osobního automobilu se CNG pohonem. Nové vozidlo bylo vzhledem ke stavu téměř třicet let staré Felicie nutností, ale s 50tis. Kč dotací, kterou jsme zajistili ze Státního fondu životního prostředí ČR, jsme sáhli po řešení ohleduplnému k životnímu prostředí.

Zpět

Kontakt

"Za OŽIVENÍ JANOVIC - sdružení nezávislých kandidátů"
Volební zmocněnkyně: Mgr. Jana Zrzavá

+420 603 327 973

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode